Bayat Ekmek Tatlısı



3 Yumurta

1 Çay bardağı şeker

1 Çay bardağın irmik

1 Su bardağı sıvı yağ

2 Su bardağı un

2 Su bardağı bayat ekmek (rondodan geçirilmiş)

1 Limon kabuğu rendesi

1 Kabartma tozu, 1 vanilya

Şerbeti için:

3 Su bardağı şeker

3 Su bardağı su

Çeyrek limon

Kreması için:

500gr. Süt

3 Yemek kaşığı dolusu un

3 Yemek kaşığı şeker

Yarım yemek kaşığı margarin

Yapılışı: Yumurtaları, yağı, şekeri bir kaba alıp çırpın. Limon kabuğu rendesini, ekmeği, unu, irmiği ilave edip karıştırın. Yağlanmış küçük bir tepsiye hamuru döküp, fırında pişirin. Şerbet malzemelerini tencereye alıp kanatın. Tatlı soğukken sıcak şerbeti tatlının üzerine dökün. Tüm krema malzemelerini karıştırıp, kremayı pişirin ve soğutun. Tatlı şerbetini çekince kremayı tatlını üstüne dökün. Bayat ekmek tatlısını 1 gece buzdolabında beklettikten sonra ikram edin.

Yorumlar

pasta köşesi dedi ki…
ellerine sağlık bayat ekmeği değerlendirmek adına harika bir fikir çok merak ettim denenecek kendisi :))sevgiler..