Bayat Ekmek Tatlısı
3 Yumurta
1 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağın irmik
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Su bardağı un
2 Su bardağı bayat ekmek (rondodan geçirilmiş)
1 Limon kabuğu rendesi
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
Şerbeti için:
3 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
Çeyrek limon
Kreması için:
500gr. Süt
3 Yemek kaşığı dolusu un
3 Yemek kaşığı şeker
Yarım yemek kaşığı margarin
Yapılışı: Yumurtaları, yağı, şekeri bir kaba alıp çırpın. Limon kabuğu rendesini, ekmeği, unu, irmiği ilave edip karıştırın. Yağlanmış küçük bir tepsiye hamuru döküp, fırında pişirin. Şerbet malzemelerini tencereye alıp kanatın. Tatlı soğukken sıcak şerbeti tatlının üzerine dökün. Tüm krema malzemelerini karıştırıp, kremayı pişirin ve soğutun. Tatlı şerbetini çekince kremayı tatlını üstüne dökün. Bayat ekmek tatlısını 1 gece buzdolabında beklettikten sonra ikram edin.
Yorumlar