Milföy Gül Böreği



4 Milföy hamuru

İçi için:

1 Kâse ufalanmış beyaz peynir

1 Yumurta akı

1 Yemek kaşığı galeta unu

Maydanoz, karabiber

Yapılışı: İç malzemelerini bir kaba alıp karıştırın ve bir kenarda bekletin. 2 Milföy hamurunu yan yana koyup birleştirin. Merdane ve biraz unla hamuru açıp inceltin. Açılan hamurun bir kenarına peynirli içten koyun. Rulo biçiminde sarıp, gül böreği şeklinde içe doğru kıvırın. Hazırlanan böreği yağlanmış fırın tepsisine koyun. Diğer 2 milföy hamurunu da aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye alın. Böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serptikten sonra fırında pişirin.

Yorumlar