Çirişli Mantı



Çirişleri doğrayıp yıkayın ve haşlayın. Haşlanan çirişin fazla suyunu sıkın. İncecik doğranmış soğanı sıvı yağ margarin karışımında kavurun. Çirişi, karabiberi, tuzu ekleyip, 1-2 dakika çevirin. Haşlanmış hazır mantıyı da koyup karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Çirişli mantıyı servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Margarinde kırmızı toz biberi yakın ve çirişli mantının üzerine gezdirin.

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
mantıyıda ne çok severim.nefis olmuş nefis.ellerine sağlık canım.öpüyorum.
Mmmm nefis bir mantı olmuş. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
SEVALCE LEZZETLER dedi ki…
Çirişin ne olduğunu bilemedim ama mantı nefis görünüyor.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
ilhan dedi ki…
Pardon çiriş o pırasaya benzeyen değil mi?
Ahu Türkyaşar dedi ki…
Çiriş nedir canım? Hiç duymadım. Bizim burda yok herhalde.
melek dedi ki…
gece gece ayzımın suyu aktı ellerine kollarına sağlık :)