Ispanaklı Hamur Kızartması





Ispanakları doğradıktan sonra yıkayıp haşlayın ve fazla sularını sıkın. İnce doğranmış soğanları margarin sıvı yağ karışımında kavurun. Ispanağı, tuzu, karabiberi ilave edip karıştırın. Ispanaklı harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ekmek hamurundan parçalar koparıp içlerine soğumuş olan ıspanaklı harçtan koyun ve yuvarlak şekiller verin. Hazırlanan hamurları yağda kızartın.

Not: Ispanaklı hamur kızartmasının bir kısmının üzerine sarımsaklı yoğurt ve margarinde yaktığım kırmızı toz biberden koydum. Bu şekilde de çok lezzetli oldu. Bir önceki yapışımda ıspanakla pazıyı beraber haşlayıp kavurmuştum, bu şekilde de yapabilirsiniz. İsterseniz yuvarlak şekiller yerine poğaça şekilleri verebilirsiniz.

Yorumlar

Gülcan dedi ki…
HARİKA GÖRÜNÜYOR OLSADA YESEM VALLA.
olsada yesek suzan dedi ki…
yemede yanında yat sonra kilo al :) harika bir lezzet eminim ellerine sağlık..