Fındıklı İrmik Helvası
1 Su bardağı irmik
2 Su bardağı süt veya su
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı dövülmüş fındık
2 Yemek kaşığı margarin
Üzeri için: Tarçın
Yapılışı: Sütle şekeri bir tencereye alıp ateşe koyun. Ayrı bir tencereye de margarini koyup eritin. İrmiği erimiş olan margarine ilave edin ve kavurun. Fındığı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Kaynar haldeki şekerli sütü irmiğe katıp sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Fındıklı irmik helvasını demledikten sonra üzerine tarçın serperek servis yapın.
Not: Ben fındığı daha önceden fırında kavurduğum için helvaya sonradan ekledim. Siz fındığı irmikle birlikte tencereye koyup kavurabilirsiniz.
Yorumlar