Ekmek Helvası


1,5 Su bardağı bayat ekmek rendesi

1/4 Su bardağı eritilmiş margarin

1 Su bardağından 2 parmak eksik süt

Yarım su bardağı şeker

1 Vanilya

2 Yemek kaşığı dolmalık üzüm

Yapılışı: Şekeri, sütü, vanilyayı tencereye alıp kaynatın. Başka bir tencerede bayat ekmeği margarinle birlikte hafif sararana kadar kavurun. Suda bekletilip yıkanmış üzümü ilave edip karıştırın. Sıcak haldeki sütlü şerbeti ekleyip ekmek sütü çekene dek pişirin. Ekmek helvasını ocaktan alıp üzerine tencerenin kapağını kapatın. Helvayı soğuyana kadar bekletip, soğuyunca yuvarlak şekiller verin. Ekmek helvasını hindistan cevizi rendesine bulayıp servis yapın.

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
çok değişik bir tarif olmuş canım.süper görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.
Özgen dedi ki…
Bütün tariflere bayıldım ve ayrı ayrı yorum yazmadan hepsi için söylüyorum çok hoşuma gittiler özellekle şu ekmekli tatlı harika bie fikir sevgilerimle...
♥ŞANSLI♥ dedi ki…
Çok güzel ya!denemeliyim...