Çatal



2 Yumurta

100gr. Yumuşak margarin

1 Çay bardağı yoğurt

1 Çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı şeker

1 Tatlı kaşığı dolusu mahlep

1 Tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Çörekotu-susam

Yapılışı: Yoğurdu, yağları, 1 yumurtayı ve şekeri karıştırın. Unu, mahlebi, tuzu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp çubuklar yapın. İki çubuğun uçlarını birleştirip çatal şekilleri verin ve yağlanmış tepsiye dizin. 1 Yumurtanın sarısıyla akını ayırın. Çatalların üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve fırında pişirin.

Not: Hamurun bir kısmından küçük simitler yapıp yumurta akına ve susama buladıktan sonra fırında pişirdim.

Ayşe Tüter’den

Yorumlar

Gülcan dedi ki…
ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR ELLERİNİZE SAĞLIK.
emelce yemek dedi ki…
catal bana hep cocuklugumu hatirlatir,annemlerin günlerinde yapilirdi hep,eline saglik
ANNEMİNELİ dedi ki…
Canım; ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyor.Sevgilerrrrrrr.....