Vezir Parmağı



2 Su bardağı un

2 Su bardağı su

100gr. Margarin

3 Yumurta

Şerbeti için:

4 Su bardağı şeker

3 Su bardağı su

1 Yemek kaşığı limon suyu

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Yapılışı: Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir tencereye 2 Su bardağı suyla 100gr. Margarini koyun. Yağ eriyene dek suyu kaynatın. Su kaynayınca içine unu koyup 5 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp hamuru ılınmaya bırakın. Ilınınca içine yumurtaları teker teker kırıp yoğurarak hamuru hazırlayın. Hamurdan küçük parçalar koparıp parmak şekilleri verin. Hamurun elinize bulaşmaması için elinizi hafifçe sıvı yağ ile yağlayarak hamura şekil verebilirsiniz. Parmak şekli verilmiş hamurları soğuk yağa atıp kızartın. Kızaran hamurları soğumuş olan şerbete atıp, şerbetini iyice çekince ve soğuyunca servis yapın.

Not: Hamurları her seferinde soğutulmuş yağda kızartın.

Tüm Şerbetli Tatlılar BURADA

Yorumlar

Unknown dedi ki…
ellerinize sağlık.. böle tatlıları dışardan almaya son.. evde mis gibi kendimiz yapalım di mi :)
mutfagabuyrun dedi ki…
çok lezzetli bir tatlı olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Gülcan dedi ki…
tabağı alıp kaçıyorum ellerinize sağlık sevgiler.
Unknown dedi ki…
Vezir parmağıyla,fransız tostunu en kısa zamanda denemyi istiyorum.
Hepsi nefiss görünüyor canım..
Ellerine sağlık.
Unknown dedi ki…
Hımmm,nefis tam benlik olmuş,ellerinize sağlık.
Yarın kısmet olursa denemek istiyorum tabiki önce izninizi alarak.Mümkünmüdür?

sevgilerimle...
Unknown dedi ki…
Ellerine sağlık arkadaşım tatlı çok güzel görünüyor afiyetle
sevgiler
www.papatyasef.com
marifet ellerimizde dedi ki…
canım harıka olmus ellerıne saglık
Fatoş Öztürk dedi ki…
Nefis bir tatlı ellerin sağlık canım.Hayırlı Ramazanlar...
emelce yemek dedi ki…
canim cekti,aksama bende mi yapsam ne,eline saglik
durutarifler dedi ki…
Nefis görünüyor gerçekten. bayramlık tatlılara geçilmiş . Ellerine sağlık. Sevgiler