Etli ve Sebzeli Pilav



1 Su bardağı haşlanmış et

1 Su bardağı pirinç

2 Su bardağı sıcak etsuyu

Yarım su bardağı havuç rendesi

1 Çay bardağı haşlanmış bezelye

1 Küçük soğan

1 Küçük patates

Sıvı yağ, karabiber, tuz

Yapılışı: Patatesi ve soğanı rendeleyip tencereye alın. Havucu da ekleyip sıvı yağla birlikte sebzeleri soteleyin. Islatılıp yıkanmış pirinci ilave edip pirinci kavurun. Et suyunu, tuzu, karabiberi koyup pilavı pişirin. Pilavı ocaktan alıp içine bezelye ve eti karıştırdıktan sonra demleyip servis yapın.

Not: Küçük doğranmış koyun etini rengi dönene dek az sıvı yağla birlikte kavurdum. Etlere su ekleyip yumuşayana kadar pişirdim.

Yorumlar

Gülcan dedi ki…
yapanların ellerine yiyenlerin ağzına sağlık.