Kolay Sarıyer Böreği



4 Yufka (500gr.)

1 Su bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 Yumurta (1 sarısı üzerine)

İçi için:

250gr. Kıyma

1 Yemek kaşığı dolmalık üzüm

1 Büyük soğan

Sıvı yağ, maydanoz

Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: İncecik doğranmış soğanı sıvı yağ ile birlikte soteleyin. Kıymayı ilave edip kavurun. Suda bekletilmiş üzümü, maydanozu, tuzu, baharatları koyup 1-2 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Sosu için sütü, yumurtaları, yarım çay bardağı yağı birlikte çırpın. Yufkaların üzerlerine sütlü karışımdan sürüp D şeklinde ikiye katlayın. Geniş yerlerine Kıymalı harçtan koyup rulo sarın. Börekleri U şekline getirip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serptikten sonra fırında pişirin.

Not: Tarifte dolmalık fıstıkta vardı ama ben koymadım. İsterseniz 1 yemek kaşığı fıstık koyabilirsiniz.

Yorumlar