Mayalı Börek



Hamuru için:

2 Yumurta (1 sarısını ayırın)

1 Çay ılık süt

1 Çay bardağı su

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Yemek kaşığı kuru maya

1 Tatlı kaşığı şeker, tuz

Aldığı kadar un

İçi için:

300gr. Kıyma

1 Büyük soğan

2 Büyük yeşil biber

4 Orta boy domates

Maydanoz, karabiber

Sıvı yağ, tuz

Yapılışı: Kıymalı içi hazırlamak için yemeklik doğranmış yeşil biberlerle soğanı sıvı yağla birlikte kavurun. Kıymayı ilave edip kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve ince kesilmiş maydanozu koyup domates suyunu çekene dek kavurun. Tuzunu, karabiberini katıp ocaktan alın. Hamuru için Sütü, mayayı, şekeri karıştırıp maya kabarıncaya kadar bekletin. Yumurtaları, suyu, yağı katıp karıştırın. Unla tuzu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru iyice kabarana dek dinlendirin. Mayalı hamur hazır olunca küçük bir parçasını ayırıp bir kenarda bekletin. Hamuru ikiye kesip, bir tanesini merdaneyle tepsinin boyutunda açıp, yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine kıymalı harcı koyup yayın. İkinci hamuru da açıp üzerine kapatın. Ayırdığınız küçük parça hamuru merdaneyle açın ve kurabiye kalıbıyla kesin. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp kalıpla kesilmiş hamurları yapıştırın. Şekilli hamurların üzerlerine de yumurta sarısı sürüp çörekotu serptikten sonra fırında pişirin.

Milföy Böreklerinin tarifleri burada

Yorumlar