Mantarlı Patlıcan

Bugün kız kardeşim pazardan bostan patlıcanı almış. Evde patlıcan olmasına rağmen pazarda bostan patlıcanını görünce ‘Ablam bu patlıcanlardan yeni bir tarif uydurur’ diyerek dayanamamış almış. İyi de yapmış hani. Uzun zamandır bostan patlıcanı ile tarif denemiyordum.





4 Bostan patlıcanı
250gr. Mantar haşlanmış dilimlenmiş
2 Orta boy soğan piyazlık kesilmiş
1 Sarı dolmalık biber iri küp kesilmiş
1 Kırmızı biber iri küp kesilmiş
1 Yeşil biber iri küp kesilmiş
5 Domates rendelenmiş
Maydonoz ince kesilmiş
1,5 Su bardağı su
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
2 Defne yaprağı
Sıvı yağ
Üzeri için:
Domates ve biber dilimleri
Yapılışı: Patlıcanları soyun boydan ikiye kesin ve limonlu tuzlu suda bir süre bekletin. Patlıcanları sıvı yağda kızartın. Patlıcanların içlerini kaşığın arkasıyla oyuk hale getirin. Ayrı bir yerde soğanları, biberleri, defne yapraklarını birlikte biraz sıvı yağda kavurun. Mantarı, maydonozu, domatesi ekleyip kavurun. Tuzunu, baharatlarını koyup karıştırın. 1,5 Su bardağı su ekleyip 1-2 taşım pişirin. Sonra da suyunu süzüp mantarlı harcı patlıcanların içlerine doldurun. Üzerlerine domates ve biber dilimleri koyun. Harcın süzülmüş suyunu tepsiye dökün. Tepsinin üzerine yağlı kağıt kapatıp, yağlı kağıdın üzerini bıçakla bir-kaç yerinden hafifçe delin. Mantarlı karnıyarığı fırında pişirin.

Yorumlar