Höşmerim
500gr. Şeker
500gr. Tuzsuz lor peyniri
400gr. Süt ( 2 su bardağı )
2 Yumurta sarısı
1 Su bardağı irmik
50gr. Tereyağı veya margarin
Yapılışı: Peyniri sütle eze eze iyice karıştırın. Tercihen teflon bir tencereye koyup, kısık ateşte ocağın üzerinde tahta kaşıkla ezercesine karıştırarak pişirmeye başlayın. Yumurta sarılarını, ekleyip yine karıştırarak kabarıncaya dek pişirin. Tencerenin kenarlarına bulaşan peynirler kurumaya başlayınca irmik ve margarini ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışım koyulaşıpta kendini toplayınca ( katılaşınca ) şekeri ekleyip ezercesine karıştırarak, şekerin erimesini sağlayın. Şeker eriyipte tatlı yumuşayınca, karıştıra karıştıra tekrar koyulaşana dek ( lapa kıvamında olacak ) pişirin. Servis tabağına koyup, ılık veya soğuk servis yapın.
Ümit ustanın kitabından ( Ümit Sevinç )
Yorumlar