Soslu Akciğer ve Naneli Bulgur Pilavı
Soslu Akciğer
600gr. Akciğer küçük küp kesilmiş
Un
Sosu için:
3 Yemek kaşığı dolusu un
2 Su bardağı su
4 Diş sarımsak rendelenmiş
1 Limondan biraz eksik limon suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı: Unu, suyu, sarımsağı, tuzu karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp hemen içine sıvı yağı ve limon suyunu ekleyin ve karıştıra karıştıra soğutun. Akciğerleri una bulayıp, bol sıvı yağda nar gibi kızartın. Akciğer soğuyunca, sosla birlikte karıştırıp servis yapın.
Naneli Bulgur Pilavı
2,5 Su bardağı bulgur
3 Orta boy soğan küçük küp kesilmiş
2 Yeşil biber ince kesilmiş
1 veya 1,5 Yemek kaşığı salça
1 Demet taze nane ince kesilmiş
Biraz sıvı yağ
Yapılışı: Soğan ve yeşil biberi biraz sıvı yağda kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Bulguru koyup kavurun. Taze nnaneyi de ekleyip, nane sönene dek kavurun. Yeterince sıcak su koyup, pilavı pişirin.
Yorumlar