Yoğurt Soslu Ispanaklı Krep
Krep hamuru için:
6 Su bardağı süt
6 Su bardağı un
6 Yumurta
Tuz
Harcı için:
Ispanak irice kesilmiş
Soğan piyazlık kesilmiş
Tuz, karabiber
Biraz sıvı yağ
Sosu için:
Yoğurt
Dereotu ince kesilmiş
Sarmsak rendelemiş
Yapılışı: Soğanı biraz sıvı yağda kavurun. Ispanakları çiğden ekleyin ve kavurun. Tuz karabiber ekleyip karıştırın. Krep hamurunun malzemelerini çırpn. Teflon tavayı 1 çay kaşığı sıvı yağla yağlayın. Tavaya 1 kepçe krep hamurundan dökün ve arkalı önlü pişirin. Krep hamuru bitene dek bu şekilde krepleri pişirin. Kreplerin içlerine ıspanaklı harçtan koyarak istediğiniz şekilde sarın. Sos malzemelerini karıştırın. Ispanaklı krepleri servis yaparken yoğurt sosuyla birlikte servis yapın.
Yorumlar