Mantarlı Omlet
4 Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarına ve sarılarına birer yemek kaşığı su koyup, her ikisini de çırpın. Yumurta aklarına yumurta sarılarını, tuzu ekleyip karıştırın. Mantarları doğrayıp, tereyağı ve sıvı yağ karışımında soteleyin. İnce doğranmış maydanoz, tuz, karabiber, pul biber ekleyin. 2-3 Dakika daha soteleyip, ocaktan alın. Yanmaz tavaya bir parça tereyağı koyup, yağı eritin. Yumurtanın yarısını tavaya koyup pişirin. Pişmiş yumurtanın yarısına mantarlı harcı koyun. Yumurtanın diğer yarısını üzerine kapatın. Mantarlı omleti ocaktan alıp, sıcak olarak servis yapın. Kalan yumurtayı da aynı şekilde hazırlayın.
Yorumlar