Fırında Patatesli Et


Eti kalınca dilimleyip, biftek döveceğiyle üzerlerine birkaç kez vurun. Soğan suyunu, sıvı yağı, sütü, karabiberi, pul biberi, tuzu, isterseniz kekiği karıştırın. Sütlü karışımı etlere ilave edip karıştırın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Arpacık soğanlarını soyup yıkayın. Patatesleri (küçük boy patates kullandım) soyun, yıkayın ve halka halka doğrayın. Hazırlanan sebzeleri bir kaseye alın. Sebzelere tuz, karabiber, pul biber, sıvı yağ ekleyip karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Etleri tepsiye dizin. Etlerin aralarına da sebzeleri koyup, fırında pişirin.

Yorumlar

ilhan dedi ki…
Etin cinsi de önemli herhalde. Fırında pişmeme riski de var en azından benim fırınımda öyle. Elinize sağlık tabağın görünümü nefis.
Yemek tarifleri dedi ki…
merhaba tatlım çok hoş görünüyor eline sağlık
mutfagabuyrun dedi ki…
tam benlık bir tabak olmuş canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.