Ispanaklı Pırasalı Gül Böreği


Haşlanmış soğutulmuş ıspanağı, Küçük küçük doğrandıktan sonra sıvı yağla kavrulup soğutulmuş pırasayı, Küçük küp küp doğranmış kaşar peynirini ve beyaz peyniri, doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi karıştırın. Ayrı bir kasede de sütü, suyu, sıvı yağı, yumurtayı çırpın. Yufkaları üst üstte koyup, artı şeklinde kesin. Elde edilen üçgen yufkaların geniş kenarlarına, ıspanaklı içten koyun. Rulo şeklinde sardıktan sonra, içe doğru kıvırıp, gül şekilleri verin. Börekleri derin dondurucuda 1 gece veya birkaç gün bekletin. Böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürün ve fırında pişirin.

Yorumlar