Hamsi Kokoreç


Hamsi Kokoreç


Hamsilerin başlarını, içlerini, kılçıklarını, kuyruklarını temizleyin ve ikiye ayırıp yıkayın. Hamsileri süzgeçte bir süre bekletin. Biraz sıvı yağı tavaya alıp, yağı kızdırın. Hamsileri, tuzu, kırmızı toz biberi, pul biberi, kekiği tavaya koyun. Balıkları fazla zedelemeden kavurun. Hamsi kokoreçi isterseniz sandviç şeklinde ekmek arasına hamsi, ince doğranmış göbek salata, rendelenmiş havuç ve kornişon turşu dilimleri koyarak da servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

marifet ellerimizde dedi ki…
ellerinize sağlık harıka....
mutfagabuyrun dedi ki…
hamsi kokoreçi ilk defa duydum.ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.
pınar dedi ki…
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık...sevgılerımı bırakıyorum..
Ahu Türkyaşar dedi ki…
Hiç duymamıştım ama kesin yapacağım bunu. Çok güzele benziyor canım. Ellerine sağlık :)