Yoğurt Soslu Kabaklı Tavuk
Yoğurt Soslu Kabaklı Tavuk
Soğanı piyazlık doğradıktan
sonra sıvı yağla birlikte soteleyin. Kibrit şeklinde kesilmiş kırmızı biberleri
ekleyip, sotelemeye devam edin. İnce ince doğranmış sarımsakları koyup, 1-2
dakika daha çevirin. Yarım ay şeklinde doğranmış kabakları ilave edip, kabaklar
hafif dirili kalacak şekilde kavurun. Tuzu karabiberi katıp karıştırın ve başka
bir kâseye alın. Tavuğu iri doğrayın (kemikli kemiksiz fark etmiyor) Tavuk
etlerine sıvı yağ, limon suyu, tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon,
kırmızı toz biber ilave edip karıştırın. Teflon tavayı iyice kızdırın. Hiç yağ
koymadan Tavuk etlerini arkalı önlü kızartın. Tavuğa kabak soteyi ilave edip, biraz
çevirdikten sonra ocaktan alın ve yoğurt sosuyla birlikte servis yapın.
Yoğurt Sosunun Yapılışı:
İnce doğranmış taze naneyi,
rendelenmiş sarımsakları, mayonezi, yoğurdu karıştırın.
Not: Yoğurt sosunu ılık
haldeki kabaklı tavuğun üzerine döküp, servis yapabilirsiniz. Bu şekilde de
güzel oluyor.
Yorumlar