Yoğurt Soslu Kabaklı Tavuk


Yoğurt Soslu Kabaklı Tavuk

Soğanı piyazlık doğradıktan sonra sıvı yağla birlikte soteleyin. Kibrit şeklinde kesilmiş kırmızı biberleri ekleyip, sotelemeye devam edin. İnce ince doğranmış sarımsakları koyup, 1-2 dakika daha çevirin. Yarım ay şeklinde doğranmış kabakları ilave edip, kabaklar hafif dirili kalacak şekilde kavurun. Tuzu karabiberi katıp karıştırın ve başka bir kâseye alın. Tavuğu iri doğrayın (kemikli kemiksiz fark etmiyor) Tavuk etlerine sıvı yağ, limon suyu, tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon, kırmızı toz biber ilave edip karıştırın. Teflon tavayı iyice kızdırın. Hiç yağ koymadan Tavuk etlerini arkalı önlü kızartın. Tavuğa kabak soteyi ilave edip, biraz çevirdikten sonra ocaktan alın ve yoğurt sosuyla birlikte servis yapın.
Yoğurt Sosunun Yapılışı:   
İnce doğranmış taze naneyi, rendelenmiş sarımsakları, mayonezi, yoğurdu karıştırın.

Not: Yoğurt sosunu ılık haldeki kabaklı tavuğun üzerine döküp, servis yapabilirsiniz. Bu şekilde de güzel oluyor.

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
NEFİS BİR YEMEK OLMUŞ CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.