Elmalı Toplar


Elmalı Toplar

1 Paket pötibör bisküvi (35 adet)
4 Küçük elma
1 Kahve fincanından 1 parmak eksik kuru üzüm
1 Kahve fincanından 1 parmak eksik yaban mersini
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Yemek kaşığı dolusu kakao
1 Tatlı kaşığı dolusu tarçın

Yapılışı: Elmaları soyun, temizleyin, yıkayın ve rendeleyin. Şekerle birlikte küçük bir tencereye alın. Elmalar suyunu salıp, çekene dek pişirin. Üzümleri sıcak suda beklettikten sonra süzüp yıkayın ve fazla sularını sıkın. Pişmiş elmayı, yaban mersinini, üzümü, ufalanmış bisküvileri, kakaoyu, tarçını, gerekirse suyu bir kaba alıp karıştırın. Küçük toplar yapıp, isterseniz üzerlerine fındık batırın.

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
çok beğendim canım.çokta güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
Adsız dedi ki…
Elmalı toplarınızın şekli ilk bakışta aynı kakaolu kurabiyeye benziyor. Eminim tadı da güzeldir.