Etli Börek
Etli Börek
Kemiksiz koyun etini minik
minik doğrayın. Ete az sıvı yağ ilave edin. Etler suyunu salıp, saldıkları suyu
çekene kadar kavurun. Ete küçük küp doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri, küçük
küp doğranmış pırasaları, biraz daha sıvı yağ, tuz ilave edip kavurun.
Doğranmış maydanozu da ekledikten sonra 2-3 dakika daha kavurup, ocaktan alın
(bol sebzeli az etli bir iç hazırladım). Etli harcı soğutun. Fırından alınan
hazır ekmek hamurundan bezeler hazırlayın ve merdaneyle açın. Üzerlerine etli
içten koyup, poğaça şeklinde kapatın. Tavaya sıvı yağ koyup (fazla yağ kullanmadım
her seferinde az yağ ilave edip börekleri kızarttım), yağı kızdırın. Hazırlanan
börekleri arkalı önlü kızarttın. Etli börekleri sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar