Beyin Tava-Zeytinli Roka Salatası
Beyin Tava
Dana veya koyun beyinlerinin
zarlarını çıkarıp yıkayın. Yeterice suyu, sirkeyi, tuzu tencereye koyup
kaynatın. Beyinleri tencereye alıp haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirdikten
sonra iri parçalara kesin. Ayrı bir kapta yumurtayı, unu, tuzu, suyu
karıştırarak boza kıvamında bir hamur elde edin. Beyni bu hamura bulayıp,
kızgın sıvı yağda kızartın ve limonla birlikte servis yapın.
Zeytinli Roka Salatası
Domates, taze soğan
Roka, siyah zeytin
Sıvı yağ, limon, tuz
Yapılışı: Sebzeleri temizleyin,
yıkayın ve doğrayın. Doğranmış sebzeleri, zeytinleri, salata kâsesine alın. Sıvı
yağı, tuzu, limon suyunu ilave edip karıştırın.
Yorumlar