Reyhan Otlu Çorba
Reyhan Otlu Çorba
Yarım çay bardağı pilavlık
bulgur
1 Kahve fincanından 1 parmak
eksik kırmızı mercimek
1 Kahve fincanı pirinç
1 Su bardağı haşlanmış beyaz
mısır
1,5 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı margarin, sıvı
yağ
1 Yemek kaşığı tereyağı
1Tablet et suyu
1 Orta boy soğan
1 Küçük kırmızı biber
1 Yeşil biber, maydanoz
2 Diş sarımsak
Tuzot, reyhan otu
Yapılışı: Bulguru, mercimeği,
pirinci bir kaba alıp yıkayın ve bir kenarda bekletin. Soğanı incecik
doğradıktan sonra margarin ve sıvı yağla birlikte kavurun. Bulgur mercimek
pirinç karışımını, küçük küçük doğranmış sarımsakları, küçük küpler halinde
kesilmiş biberleri, doğranmış maydanozu tencereye ilave edip karıştırın. Yeteri
kadar su ilave edin ve çorbayı pişmeye bırakın. Çorba yarı yarıya pişince
mısırı, sütü, tereyağını, tuz otu, et suyu tabletini, reyhan otunu ekleyin ve
çorbayı pişirin.
Yorumlar