Tiramisu
Tiramisu
1 Pastaban
1 Su bardağı sıcak su
1 Yemek kaşığı granül kahve
1 Yemek kaşığı şeker
Kakao
Kreması İçin:
4 Su bardağı süt
1 Yumurta
1 Paket Labne peyniri
(200gr.)
3 Kahve fincanı un
3 Kahve fincanı şeker
Yapılışı: Peynir hariç tüm
krema malzemelerini karıştırıp pişirin. Kremayı ocaktan alıp, 10-15 dakika
soğuttuktan sonra içine labne peynirini katıp karıştırın. Kremayı önce oda
ısısında sonra da buzdolabında soğutun. 1 Su bardağı sıcak suyla, kahveyi ve 1
yemek kaşığı şekeri karıştırıp soğutun. Pastabanın alt katını kahveli suyun
yarısıyla ıslatın. Üzerine kremanın yarısını sürün. Pastabanın üst kısmını
kremanın üstüne koyun. Üzerini kalan kahveyle ıslatın. Kalan kremayı da
pastanın üzerine sürün. Kakaoyu tiramisunun üzerine eleyin. Tiramisuyu
buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra ikram edin.
Yorumlar