Pırasalı Kıymalı Pide-Biberli Ekmekler- Fındıklı Çörek
Pırasalı Kıymalı Pide-Biberli
Ekmekler- Fındıklı Çörek
Hamuru İçin:
3 Yumurta (2 sarısı üzerine)
1 Paket yaş maya
1 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Pırasalı Kıymalı Pidenin Harcı
İçin:
Pırasa, kıyma, domates
Salça, maydanoz, tuz
Sıvı yağ, karabiber
Fındıklı Çöreklerin Harcı
İçin:
2 Su bardağı iri dövülmüş
fındık
1 Su bardağı şeker
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Yumurta akı
Biberli Ekmeklerin Harcı
İçin:
4 Adet kurutulmuş dolmalık
biber
Birkaç diş sarımsak
Sıvı yağ, pul biber
Yapılışı: Sütü, 2 yemek
kaşığı şekeri, mayayı karıştırıp mayayı eritin. 15 Dakika maya kabarana ve
köpük köpük olana kadar bekletin. Mayalı sütü, yumurtaları, yağı karıştırın.
Unu, tuzu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerine
nemli bir bez örtüp, iyice kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca hamuru 4
eşit parçaya kesip, hamurları beze haline getirin. Pırasalı kıymalı harcı
hazırlamak için küçük küpler halinde doğranmış pırasaları, kıymayı, sıvı yağı
tencereye alıp birlikte kavurun. Domatesi rendeleyip, domatesi kıymaya ilave
edin ve 2-3 dakika kavurun. Salçayı, doğanmış maydanozu, tuzu, karabiberi koyup
susuz kalana kadar kavurun. Pırasalı kıymalı içi soğutun. Bezenin birini uzun
oval biçimde açın. Ortasına kıymalı içi koyup yayın. Hamurun kenarlarını
kıymalı harcın üzerine kapatın. Pideyi kat yerleri alta gelecek şekilde
yağlanmış tepsiye koyun. İkinci bezeyle pidenin süslemelerini yapıp, peynirli
küçük poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Fındıklı çörekleri hazırlamak için,
fındıklı çöreğin tüm iç malzemelerini karıştırın. Üçüncü bezeyi 4 eşit parçaya
kesip, bezeler hazırlayın. Hamurun birini merdane ve unla açıp, üzerine
fındıklı içten serpin. Rulo şeklinde sarıp, gül şekline getirin ve tepsiye
koyun. Diğer 3 hamuru da aynı şekilde hazırlayıp, tepsideki fındıklı çöreğin
etrafına dolayın. Biberli ekmekleri hazırlamak için, Dolmalık biberlerin
üzerlerine kaynar su döküp, biberler yumuşayana kadar bekletin. Biberler
yumuşayınca soğuk sudan geçirip, fazla sularını hafifçe sıkın. Küçük bir kaba (ben
saklama kabı kullandım) biberleri, rendelenmiş sarımsakları ve sıvı yağı koyup karıştırın
kapağını kapatın. Buzdolabında 1 gece bekletin (ben akşamdan hazırladım). Son
bezeye küçük küçük doğranmış biberleri, 1-2 çay kaşığı sarımsaklı yağdan, 1 çay
kaşığı biberlerin sarımsağından ilave ettikten sonra yoğurun. 5-10 Dakika
bekletin. Biberli ekmeklerin hamurunu 2 eşit parçaya kesin. Yuvarlak şekiller
verin ve tepsiye koyun. Tepsidekilere 15 dakika fırın mayası verdirin. Üzerlerine
yumurta sarısı sürüp, fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)