Patatesli Uskumru Dolması-Soslu Pilav



Patatesli Uskumru Dolması

Patatesleri haşlayın, soyun ve ezin. Ezilmiş patatese ince doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi ilave edip karıştırın. Uskumru balıklarının, başlarını, içlerini, kılçıklarını temizleyip yıkayın. Balıkların içlerine bolca patatesli harçtan koyun. Çırpılmış yumurtaya ve çıtır pane harcına bulayın. Uskumru dolmalarını kızdırılmış yağda kızarttıktan sonra limonla birlikte servis yapın.

Soslu Pilav

1 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı sıcak su
Sıvı yağ, tuz
Domates Sosu İçin:
Domates, sarımsak
Maydanoz, tuz, karabiber
Sıvı yağ, şeker


Yapılışı: Rendelenmiş sarımsakları sıvı yağla birlikte kavurun. Rendelenmiş domatesleri, ince doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi, az şekeri ilave edip sosu pişirin. Pilavı hazırlamak için, pirinci 1 tatlı kaşığı tuz karıştırılmış sıcak suda 20 dakika bekletin. Yağı tencereye alıp kızdırın. Pirinci süzün, yıkayın ve tencereye koyup kavurun. 2 Su bardağı sıcak suyu tencereye dökün. Pilavı pişirdikten sonra demleyin. Pilavı servis yaparken bir kâseye koyup, servis tabağına ters çevirin. Pilavın üzerine sostan koyup servis yapın.

Yorumlar