Patatesli Uskumru Dolması-Soslu Pilav
Patatesli Uskumru Dolması
Patatesleri haşlayın, soyun
ve ezin. Ezilmiş patatese ince doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi ilave edip
karıştırın. Uskumru balıklarının, başlarını, içlerini, kılçıklarını temizleyip
yıkayın. Balıkların içlerine bolca patatesli harçtan koyun. Çırpılmış yumurtaya
ve çıtır pane harcına bulayın. Uskumru dolmalarını kızdırılmış yağda
kızarttıktan sonra limonla birlikte servis yapın.
Soslu Pilav
1 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı sıcak su
Sıvı yağ, tuz
Domates Sosu İçin:
Domates, sarımsak
Maydanoz, tuz, karabiber
Sıvı yağ, şeker
Yapılışı: Rendelenmiş
sarımsakları sıvı yağla birlikte kavurun. Rendelenmiş domatesleri, ince
doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi, az şekeri ilave edip sosu pişirin.
Pilavı hazırlamak için, pirinci 1 tatlı kaşığı tuz karıştırılmış sıcak suda 20
dakika bekletin. Yağı tencereye alıp kızdırın. Pirinci süzün, yıkayın ve
tencereye koyup kavurun. 2 Su bardağı sıcak suyu tencereye dökün. Pilavı
pişirdikten sonra demleyin. Pilavı servis yaparken bir kâseye koyup, servis
tabağına ters çevirin. Pilavın üzerine sostan koyup servis yapın.
Yorumlar