Elde Açma Gözleme


Elde Açma Gözleme

Hamuru İçin:
1 Yumurta
1 Kabartma tozu
Un, su, tuz
İçi için:
Ispanak, soğan
Sıvı yağ, tuz, karabiber


Yapılışı: Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 15 veya 30 dakika dinlendirin. İçini hazırlamak için, ıspanakları doğrayıp, yıkayın, haşlayın, süzün ve fazla sularını sıkın. Soğanları ince ince doğrayıp, sıvı yağla birlikte kavurun. Ispanağı, tuzu, karabiberi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Kavrulan ıspanağı ocaktan alıp soğutun. Hamurdan parçalar koparıp, bezeler hazırlayın. Bezenin birini merdane ve unla açın. Açılan hamurun yarısına harcı koyup yayın. Hamurun diğer yarısını üzerine kapatın. Teflon tavada arkalı önlü pişirin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Pişen gözlemeleri tereyağı veya margarinle yağlayıp, üst üstte koyun. Gözlemeleri sıcak sıcak ikram edin.

Yorumlar