Elde Açma Gözleme
Elde Açma Gözleme
Hamuru İçin:
1 Yumurta
1 Kabartma tozu
Un, su, tuz
İçi için:
Ispanak, soğan
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı: Tüm hamur
malzemelerini yoğurma kabına alıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru
15 veya 30 dakika dinlendirin. İçini hazırlamak için, ıspanakları doğrayıp,
yıkayın, haşlayın, süzün ve fazla sularını sıkın. Soğanları ince ince doğrayıp,
sıvı yağla birlikte kavurun. Ispanağı, tuzu, karabiberi ekleyip 2-3 dakika daha
kavurun. Kavrulan ıspanağı ocaktan alıp soğutun. Hamurdan parçalar koparıp,
bezeler hazırlayın. Bezenin birini merdane ve unla açın. Açılan hamurun
yarısına harcı koyup yayın. Hamurun diğer yarısını üzerine kapatın. Teflon
tavada arkalı önlü pişirin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Pişen
gözlemeleri tereyağı veya margarinle yağlayıp, üst üstte koyun. Gözlemeleri
sıcak sıcak ikram edin.
Yorumlar