Elmalı Muhallebi


Elmalı Muhallebi

6 Adet küçük boy elma (550gr.)
1 Paket vanilyalı puding
1 Çay bardağı ceviz
3 Yemek kaşığı şeker
2 Çay kaşığı tarçın, süt


Yapılışı: Elmaları soyun, temizleyin ve yıkayın. Elmaları rendeledikten sonra tencereye alın. Şekeri ilave edip, elma suyunu çekene dek pişirin. Cevizleri irice dövün ve tarçınla birlikte tencereye ilave edin. 1-2 Dakika daha çevirdikten sonra ocaktan alın. Elmalı karışım soğuyunca kâselere koyun. Vanilyalı pudingi üzerindeki tarife göre sütle pişirip, kâselere elmalı karışımın üzerine dökün. Elmalı muhallebiyi buzdolabında 1 gece bekletin. Üzerine karamel sos gezdirip, ikram edin.

Yorumlar