Elmalı Muhallebi
Elmalı
Muhallebi
6 Adet
küçük boy elma (550gr.)
1
Paket vanilyalı puding
1
Çay bardağı ceviz
3
Yemek kaşığı şeker
2
Çay kaşığı tarçın, süt
Yapılışı:
Elmaları soyun, temizleyin ve yıkayın. Elmaları rendeledikten sonra tencereye
alın. Şekeri ilave edip, elma suyunu çekene dek pişirin. Cevizleri irice dövün
ve tarçınla birlikte tencereye ilave edin. 1-2 Dakika daha çevirdikten sonra
ocaktan alın. Elmalı karışım soğuyunca kâselere koyun. Vanilyalı pudingi
üzerindeki tarife göre sütle pişirip, kâselere elmalı karışımın üzerine dökün. Elmalı
muhallebiyi buzdolabında 1 gece bekletin. Üzerine karamel sos gezdirip, ikram
edin.
Yorumlar