Fırında Köfteli Mantı
Fırında Köfteli Mantı
1 Paket hazır mantı (450gr.)
1 Kabak, 1havuç, 1 kırmızı
biber
1 Soğan, 3 diş sarımsak
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Köftesi İçin:
200gr. Kıyma
Küçük bir parça bayat ekmek
(ıslatılıp sıkılmış)
1 Küçük soğan (rendelenmiş)
Birkaç dal maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber,
nane
Kırmızı toz biber, kimyon
Beşamel Sos İçin:
2 Su bardağı süt, tuz
2 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı margarin
Üzeri İçin:
Kaşar peyniri rendesi veya
kaşkaval peyniri
Yapılışı: Köfte
malzemelerinden köfte hamurunu yoğurup, küçük toplar yapın. Köfteleri
kızdırılmış az sıvı yağda kızartın. Hazırlanan köfteleri buzdolabında bekletin.
Soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları dilimleyin. Diğer sebzeleri kibrit
şeklinde kesin. Soğanı sıvı yağla birlikte soteleyin. Sarımsakları ve havucu
ilave edip, sotelemeye devam edin. Sırasıyla kırmızı biberle kabağı da koyup
soteleyin. Tuzu, karabiberi ekleyin. 1-2 Dakika daha soteledikten sonra ocaktan
alın. Mantıyı haşlayıp süzün. Büyük bir kaba haşlanmış mantıyı, kızarmış
köfteleri ve sebze sotesini koyup karıştırın. Mantılı karışımı yağlanmış bir
tepsiye döküp, yayın. Beşamel sosu hazırlamak için, margarini tencereye alıp
eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun. Soğuk sütü ekleyip, koyulaşana kadar
pişirin. Sosu ocaktan aldıktan sonra tuzunu ilave edin. Beşamel sosu köfteli
mantının üzerine döküp yayın. Üzerine peyniri serpin ve fırında üzeri kızarana
kadar pişirin.
Yorumlar
eline sağlık arkadaşım
denemeye değer gerçekten