Mantarlı Kabak Gratin
Soğanı incecik doğrayın ve sıvı yağda hafifçe kavurun.
Kırmızı ve sarı dolmalık biberleri küp küp doğrayıp, soğana ilave edin. Dirili
olacak şekilde kavurun. Yarım ay şeklinde kesilmiş kabakları ekleyip, kavurmaya devam edin. Doğranmış mantarlarları
katıp kavurduktan sonra (tüm sebzeler diri kalacak şekilde kavrulacaklar)
tuzunu ve karabiberini koyup, ocaktan alın. Margarin sıvı yağ karışımında unu
hafifçe kavurup, sütü ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene dek beşamel sosu
pişirin. Tuz ekleyip, ocaktan alın.Sebzeleri tepsiye koyduktan sonra üzerine beşamel sosunu dökün. Üstüne
kaşar peyniri rendesi serpin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar