Mantarlı Kabak Gratin




Soğanı incecik doğrayın ve sıvı yağda hafifçe kavurun. Kırmızı ve sarı dolmalık biberleri küp küp doğrayıp, soğana ilave edin. Dirili olacak şekilde kavurun. Yarım ay şeklinde kesilmiş kabakları ekleyip,  kavurmaya devam edin. Doğranmış mantarlarları katıp kavurduktan sonra (tüm sebzeler diri kalacak şekilde kavrulacaklar) tuzunu ve karabiberini koyup, ocaktan alın. Margarin sıvı yağ karışımında unu hafifçe kavurup, sütü ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene dek beşamel sosu pişirin. Tuz ekleyip, ocaktan alın.Sebzeleri tepsiye koyduktan sonra üzerine beşamel sosunu dökün. Üstüne kaşar peyniri rendesi serpin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yorumlar

Gülcan dedi ki…
bloğun içine giresim geldi bir an.