Elmalı Kek
Tarifini Dr. Oetker vanilyadan aldığım elmalı kekin elmaları
pişerken hamurun içine girdiği için, kek pişince keki tepsiye ters çevirdim.
Üzerine kayısı reçeli sürdüm. Kekin üzerini kayısı reçeli, kiraz şekerlemesi,
hindistan cevizi ve toz yeşil fıstıkla süsledim. Kek hamuruna 1 su bardağı
dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın konuluyordu. Ben ceviz koymadım (belki
ceviz koymadığım için sorun çıktı ama tadı nefisti), tarçını elmaların üzerine
serptim.
Elmalı Kek
3 Yumurta
2,5 Çay bardağı şeker
125gr. Yumuşak margarin
3 Yemek kaşığı süt
2 Su bardağı elenmiş un
1 Kabartma tozu
1 Vanilya, tarçın
6 Küçük elma
Kayısı marmeladı
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Yumurtalarla şekeri mikserle çırpın. Margarini,
sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu koyup çırpı
n. Yağlanmış kalıba kek hamurunu dökün. Elmaları soyup, dörde kesin, temizleyin
ve yıkayın. Elmaların üzerlerine bıçakla çentikler atın. Elmaları çizik yerleri
üstte gelecek şekilde hamurun üzerine dizin. Elmaların üzerlerine tarçın serpin
ve elmalı keki fırında pişirin. Kek sıcakken üzerine kayısı marmeladı veya
kayısı reçeli sürün. Üzerini hindistan cevizi rendesiyle süsleyin.
Yorumlar
görüntü tablo gibi,ellerine sağlık,
sevgilerimle...
ellerine sağlık
üstteki püreli kıymada harika olmuş canım