Ispanak Çorbası
250gr. Ispanak
4 Orta boy patates
1 Soğan
150gr. Pırasa
2 Diş sarımsak
Maydanoz
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ
Karabiber, tuz
Yapılışı: Sebzeleri temizleyip, yıkayın ve doğrayın.
Margarin ve biraz sıvı yağını tencereye alıp, margarini eritin. Patatesi,
soğanı, sarımsağı, pırasayı tencereye koyup karıştırın. Ispanakla maydanozu da
ilave edip, ıspanaklar sönene dek 4-5 dakika ara ara karıştırarak soteleyin.
Yeterince su ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sütü, tuzu, karabiberi
katıp, 1-2 taşım daha kaynatın. Çorbayı ocaktan alıp, blendırdan geçirin ve
kıtır ekmeklerle birlikte servis yapın.
Kıtır Ekmeklerin Yapılışı:
Teflon tavaya margarini koyup eritin. Küçük küçük doğranmış
bayat ekmekleri, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi yağa ilave edin.
Sürekli karıştırarak ekmekler kıtırlaşana dek kavurun.
Yorumlar