Ispanak Çorbası




250gr. Ispanak
4 Orta boy patates
1 Soğan
150gr. Pırasa
2 Diş sarımsak
Maydanoz
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ
Karabiber, tuz
Yapılışı: Sebzeleri temizleyip, yıkayın ve doğrayın. Margarin ve biraz sıvı yağını tencereye alıp, margarini eritin. Patatesi, soğanı, sarımsağı, pırasayı tencereye koyup karıştırın. Ispanakla maydanozu da ilave edip, ıspanaklar sönene dek 4-5 dakika ara ara karıştırarak soteleyin. Yeterince su ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sütü, tuzu, karabiberi katıp, 1-2 taşım daha kaynatın. Çorbayı ocaktan alıp, blendırdan geçirin ve kıtır ekmeklerle birlikte servis yapın.
Kıtır Ekmeklerin Yapılışı:
Teflon tavaya margarini koyup eritin. Küçük küçük doğranmış bayat ekmekleri, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi yağa ilave edin. Sürekli karıştırarak ekmekler kıtırlaşana dek kavurun.   

Yorumlar

Gülcan dedi ki…
güzel görünüyor.tadıda öyledi sanıyorum. :)