Buharda Balık
1 Adet palamut balığı
1 Küçük patates
1 Küçük havuç
2 Küçük domates
2 Sivri biber
1 Orta boy soğan
3 Dilim limon
Maydanoz
Yarım limonun suyu
Sıvı yağ, tuz
Pul biber, karabiber
Yapılışı: Balığın kafasını ve içini temizleyip yıkayın. Balığa
yarım limon suyunu, biraz sıvı yağı, tuzu, karabiberi, pul biberi ilave e dip
karıştırın. Havucu ve domatesleri dilimleyin, patatesi yarım ay şeklinde kesin,
biberleri irice kesin, soğanı piyazlık kesin, maydanozu doğrayın ve hazırlanan
sebzeleri ayrı bir kaba alın. Sebzelere biraz sıvı yağ, tuz, karabiber, pul
biber ilave edip karıştırın. Süzgece balığı koyun. Balığın kenarlarına da
sebzeleri koyun. Sebzelerin üzerlerine limon dilimlerini koyup, üstüne kapak
kapatın ve içinde su kaynamakta olan tencerenin üzerine oturtun. Balık pişene
dek ve sebzeler yumuşayana dek pişirin.
Yorumlar
eline sağlık Arminacığım, çok sevgiler
Ellerine sağlık arkadaşım
İyi hafta sonları
Nefiss görünüyor canım nefisss..
Ellerine sağlık.