Pazılı Kıymalı Börek
Pazılı
Kıymalı Börek
4 Yufka
Sosu
İçin:
2 Küçük
yumurta (sarıları üzerine)
1-2 Kahve
fincanı su
Yarım
kahve fincanı sıvı yağ
2 Yemek
kaşığı yoğurt
İçi İçin:
Kıyma,
pazı, soğan
Sıvı yağ,
tuz, karabiber
Yapılışı:
Sos malzemelerini bir kâse alıp çırpın ve bir kenarda bekletin. Pazıyı doğrayıp
yıkadıktan sonra haşlayın ve fazla sularını sıkın. Yemeklik doğranmış soğanı,
kıymayı, sıvı yağı tencereye koyup kıymayı kavurun. Pazıyı, tuzu, karabiberi
ekledikten sonra ocaktan alıp soğutun. Yufkaları iri parçalara kesin. Yufkaların
yarısını yağlanmış tepsiye, aralarına yoğurtlu sostan sürerek koyun. Üzerine
kıymalı pazılı harcı koyun. Kalan yufkaları da aralarına sostan sürerek tepsiye
koyun. En üstüne çırpılmış yumurta sarılarını sürdükten sonra çörekotu susam
serpin. Pazılı kıymalı böreği üzeri kızarana kadar fırında pişirin.
Yorumlar
araba oyunları
arkeoloji