Çilek Soslu Sütlaç
Çilek Soslu Sütlaç
2 Çay bardağı pirinç
3 Çay bardağı şeker
1 Yemek kaşığı dolusu nişasta
1 Vanilya
Çilek Sosu İçin:
2 Su bardağı rondoda püre haline getirilmiş çilek
3 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
Yapılışı: Çilek püresiyle pudra şekerini tencereye koyup
pişirin. Çilek sosunu ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Ayrı bir tencereye
yıkanmış pirinci ve yeterince suyu koyun. Pirinçler yumuşayıp, suyunu çekene
dek pişirin. Şekerle sütü ilave edip, 1 taşım kaynatın. Küçük bir kâsede buğday
nişastasıyla vanilyayı biraz su ile sulandırın. Nişastalı karışıma, sütlü
karışımdan bir miktar koyup ılıştırın ve tencereye döküp karıştırın. Sütlacı
1-2 taşım kaynattıktan sonra kaselere aktarın. Sütlaçları önce oda ısısında
sonra da buzdolabında soğutun. Soğuyan sütlaçların üzerlerine çilekli sostan
dökün. Çilek soslu sütlacı buzdolabında bir gece beklettikten sonra ikram edin.
Yorumlar
Bana da beklerim. Sevgilerimle,
Ellerine sağlık canım:)
sütlü tatlıları çok seviyorum. Hep çok hafif hem de kalorisi düşük :))
Sunum da harika olmuş,
bana da beklerim canım,
sevgiler...