Patatesli Rulo Börek
2 Yufka
Sosu İçin:
1 Kahve fincanı süt
Çeyrek kahve fincanı sıvı yağ
1 Yumurta akı
İçi İçin:
3 Patates, maydanoz
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Üzerine:
1 Yumurta sarısı, çörekotu
Yapılışı: Sos malzemelerini bir kâseye koyup çırpın. Harcını
hazırlamak için patatesleri haşlayın, soyun ve ezin. Başka bir kâsede patatesi,
doğranmış maydanozu, biraz sıvı yağını, tuzu, karabiberi karıştırın. Yufkayı
serip, üzerine sosun yarısını sürün. Yufkanın üzerine diğer yufkayı koyun ve
kalan sosu üzerine sürün. Patatesli içi serpip, rulo şeklinde sarın. Böreği
dilim dilim kestikten sonra yağlanmış tepsiye koyun. Böreklerin üzerlerine
yumurta sarısı sürdükten sonra çörekotu serpin. Börekleri üzerleri kızarana
kadar fırında pişirin.
Yorumlar