Fırında Tavuk Köftesi ve Mantarlı Patates Püresi-Sebzeli Tavuk Köftesi-Top Köfte
Fırında Tavuk Köftesi ve Mantarlı Patates Püresi
800gr. Tavuk kıyması
1 Paket köfte harcı (kenton)
3 Çay bardağı su
1 Çay bardağı sıvı yağ
1,5 Yemek kaşığı salça
Maydanoz
Mantarlı patates püresi için:
1 Su bardağı haşlanmış dilimlenmiş mantar
Bir kaç dal taze nane
1 Yemek kaşığı margarin
5-6 Patates
1 Taze soğan
Karabiber, tuz
Yapılışı: Köftesinin bütün malzemelerini karıştırıp yoğurun. Köfteyi buzdolabında yarım saat veya 1 saat bekletin. Yağlanmış küçük borcam tepsiye köfteyi yayın ve fırında pişirin. Mantarlı patates püresini yapmak için, Patatesleri haşladıktan sonra soyun ve ezin. Margarini eritip, küçük kesilmiş taze soğanı margarinde kavurun. İnce kesilmiş taze naneyi ekleyip biraz daha kavurun. Mantarı, tuzu, karabiberi, patatesi ilave edin ve kavurun. Mantarlı patates püresini fırında tavuk köftesiyle birlikte servis yapın.
Sebzeli Tavuk Köftesi
Tavuk kıymasını, bayat ekmek rendesini, kırmızı biberi, yeşil soğanı, yeşil biberi (biberleri ve yeşil soğanı minik küp kesin), salçayı, tuzu, karabiberi, kişnişi, kimyonu, kırmızı toz biberi yoğurma kabına alıp yoğurun. Yassı köfteler yapıp una bulayın ve köfteleri kızartın.
Top Köfte
Yarım büyük boy soğan
2 Yeşil biber
Yarım su bardağı acısız ketçap
Yarım su bardağı su
Sıvı yağ, tuz
Köftesi için:
1,5 Kahve fincanı galeta unu
400gr. Tavuk kıyması
1 Yumurta
1 Tatlı kaşığı köfte baharatı
1 Soğan rendelenmiş, maydanoz
Yapılışı: Köfte malzemelerini yoğurup, ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve köfteleri sıvı yağda kızartın. Küçük küp kesilmiş soğanı ve biberi biraz sıvı yağında birlikte kavurun. Ketçapı ilave edip, az daha kavurun. Yarım su bardağı su ekleyip karıştırın. İçine köfteleri koyup, koyuca sos kıvamına gelene değin pişirin.
800gr. Tavuk kıyması
1 Paket köfte harcı (kenton)
3 Çay bardağı su
1 Çay bardağı sıvı yağ
1,5 Yemek kaşığı salça
Maydanoz
Mantarlı patates püresi için:
1 Su bardağı haşlanmış dilimlenmiş mantar
Bir kaç dal taze nane
1 Yemek kaşığı margarin
5-6 Patates
1 Taze soğan
Karabiber, tuz
Yapılışı: Köftesinin bütün malzemelerini karıştırıp yoğurun. Köfteyi buzdolabında yarım saat veya 1 saat bekletin. Yağlanmış küçük borcam tepsiye köfteyi yayın ve fırında pişirin. Mantarlı patates püresini yapmak için, Patatesleri haşladıktan sonra soyun ve ezin. Margarini eritip, küçük kesilmiş taze soğanı margarinde kavurun. İnce kesilmiş taze naneyi ekleyip biraz daha kavurun. Mantarı, tuzu, karabiberi, patatesi ilave edin ve kavurun. Mantarlı patates püresini fırında tavuk köftesiyle birlikte servis yapın.
Sebzeli Tavuk Köftesi
Tavuk kıymasını, bayat ekmek rendesini, kırmızı biberi, yeşil soğanı, yeşil biberi (biberleri ve yeşil soğanı minik küp kesin), salçayı, tuzu, karabiberi, kişnişi, kimyonu, kırmızı toz biberi yoğurma kabına alıp yoğurun. Yassı köfteler yapıp una bulayın ve köfteleri kızartın.
Top Köfte
Yarım büyük boy soğan
2 Yeşil biber
Yarım su bardağı acısız ketçap
Yarım su bardağı su
Sıvı yağ, tuz
Köftesi için:
1,5 Kahve fincanı galeta unu
400gr. Tavuk kıyması
1 Yumurta
1 Tatlı kaşığı köfte baharatı
1 Soğan rendelenmiş, maydanoz
Yapılışı: Köfte malzemelerini yoğurup, ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve köfteleri sıvı yağda kızartın. Küçük küp kesilmiş soğanı ve biberi biraz sıvı yağında birlikte kavurun. Ketçapı ilave edip, az daha kavurun. Yarım su bardağı su ekleyip karıştırın. İçine köfteleri koyup, koyuca sos kıvamına gelene değin pişirin.
Yorumlar
mutlaka duyulmamış bir veya birkaç ayrıntı barındıran tarifler.Dikkatli arkadaşlar bu ayrıntıyı, mutlaka biliyorlardır
böyle tariflerin senden çıkacağını.
seni kim üzdü ise yayımla sayfanda canım.sayfana gelmeyerek bizi de cezalandırıyorsun:)sıcacık sevgilerimi gönderiyorum.
eline sağlık nefis hepside..
Eline sağlık ne güzel görünüyorlar.
Hayırlı haftalar
Baka kaldım.........
Yiyenlere afiyet,bal-kaymak olsun.
Sevgiyle ve dostca kal.