Çirişli Poğaça
Çirişli Poğaça
Hamuru İçin:
2 Yumurta
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı
yağ
1 Kabartma tozu
Aldığı kadar un, tuz
İçi İçin:
Çiriş, taze soğan
Maydanoz, tuz
Kaşar peyniri
Beyaz peynir
Yapılışı: Yumurtaları,
yağı, yoğurdu bir kaseye alıp karıştırın. Unu, kabartma
tozunu, tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
Çirişi doğrayın, yıkayın, haşlayın. Soğuk sudan geçirip,
fazla sularını sıkın. Kaşar peynirini rendeledikten sonra bir
kaseye alın. İnce doğranmış taze soğanları ve maydanozu,
ufalanmış beyaz peyniri, haşlanmış çirişi, tuzu kaşar
peynirine ilave edip karıştırın. Hamuru ikiye kesin. Hamurun
birini merdaneyle açıp, üzerine çirişli harcı serpin ve rulo
şeklinde sarın. Poğaçayı dilim dilim kestikten sonra kesik
yerleri üstte gelecek şekilde tepsiye dizin. Diğer hamuru da aynı
şekilde hazırlayıp, tepsiye dizin. Poğaçaları fırında
pişirin.
Yorumlar