Pırasalı Lazanya
Pırasalı Lazanya
10 Adet lazanya
5 Pırasa
4 Orta boy domates
Yarım yemek kaşığı
salça
1 Küp şeker
Kaşar peyniri, sıvı yağ
Kiraz domates, maydanoz
Kekik, tuz, karabiber
Pul biber, kırmızı toz
biber
Beşamel Sos İçin:
2 Su bardağı süt
2 Silme yemek kaşığı
un
1 Yemek kaşığı
margarin
Tuz
Yapılışı: Küçük küp
doğranmış pırasaları sıvı yağla birlikte kavurun. Rendelenmiş
domatesleri, doğranmış maydanozu ekleyip pişirin. Salçayı ilave
edin ve salça eriyene kadar karıştırın. Tuzu, baharatları,
şekeri, 1,5 su bardağı suyu koyup sulu bir sos pişirin. Beşamel
sosu hazırlamak için, margarini eritin. Unu ekleyip hafifçe
kavurun. Sütü ilave edip, üzeri göz göz olana kadar pişirin.
Beşamel sosu ocaktan aldıktan sonra tuzunu katıp karıştırın.
Küçük bir fırın kabını yağlayın. Fırın kabına, aralarına
pırasalı içten koyarak lazanyaların yarısını dizin. Üzerine
kaşar peyniri dilimleri koyun ve beşamelin yarısını koyup yayın.
Üstüne kalan lazanyaları aralarına pırasalı içten koyarak
dizin. En üstüne pırasalı içi koyun. Üzerine beşamelin
kalanını döküp yayın. Kaşar peyniri rendesi serptikten sonra
isterseniz üzerini kiraz domates dilimleriyle süsleyin. Hazırlanan
pırasalı lazanyayı fırında pişirin.
Yorumlar