Pırasalı Lazanya


Pırasalı Lazanya

10 Adet lazanya
5 Pırasa
4 Orta boy domates
Yarım yemek kaşığı salça
1 Küp şeker
Kaşar peyniri, sıvı yağ
Kiraz domates, maydanoz
Kekik, tuz, karabiber
Pul biber, kırmızı toz biber
Beşamel Sos İçin:
2 Su bardağı süt
2 Silme yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı margarin
Tuz
Yapılışı: Küçük küp doğranmış pırasaları sıvı yağla birlikte kavurun. Rendelenmiş domatesleri, doğranmış maydanozu ekleyip pişirin. Salçayı ilave edin ve salça eriyene kadar karıştırın. Tuzu, baharatları, şekeri, 1,5 su bardağı suyu koyup sulu bir sos pişirin. Beşamel sosu hazırlamak için, margarini eritin. Unu ekleyip hafifçe kavurun. Sütü ilave edip, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Beşamel sosu ocaktan aldıktan sonra tuzunu katıp karıştırın. Küçük bir fırın kabını yağlayın. Fırın kabına, aralarına pırasalı içten koyarak lazanyaların yarısını dizin. Üzerine kaşar peyniri dilimleri koyun ve beşamelin yarısını koyup yayın. Üstüne kalan lazanyaları aralarına pırasalı içten koyarak dizin. En üstüne pırasalı içi koyun. Üzerine beşamelin kalanını döküp yayın. Kaşar peyniri rendesi serptikten sonra isterseniz üzerini kiraz domates dilimleriyle süsleyin. Hazırlanan pırasalı lazanyayı fırında pişirin.


Yorumlar