Alman Pastası (Mayasız)
Alman Pastası (Mayasız)
2 Yumurta
¾ Çay bardağı
eritilmiş margarin
3 Çay bardağı un
1,5 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
Kreması İçin:
2 Su bardağı süt
1 Çay bardağı şeker
3 Yemek kaşığı dolusu
un
50gr. Margarin
1 Vanilya
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Yapılışı: Margarin
hariç tüm krema malzemesini tencereye alıp karıştırın. Sürekli
karıştırarak kremayı pişirin. Ocaktan alıp margarini ilave
edin. Kremayı karıştıra karıştıra margarini eritin ve soğumaya
bırakın. Yumurtaları ve şekeri bir kaseye alıp iyice çırpın.
Margarini, sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu
koyup pürüzsüz hale gelene dek çırpın. Küçük bir tepsiye
pişirme kağıdı serin. Hamuru tepsiye döküp fırında pişirin.
Keki tepsisi içinde soğutun ve ikiye kesin. Kremayı kekin alt
parçasısnın üzerine sürün. Üzerine kekin üst parçasını
koyun. Pastanın üzerine pudra şekeri eleyin.
Kaynak: Emine Beder
Yorumlar
ellerinize sağlık