Alman Pastası (Mayasız)


Alman Pastası (Mayasız)

2 Yumurta
¾ Çay bardağı eritilmiş margarin
3 Çay bardağı un
1,5 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
Kreması İçin:
2 Su bardağı süt
1 Çay bardağı şeker
3 Yemek kaşığı dolusu un
50gr. Margarin
1 Vanilya
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Yapılışı: Margarin hariç tüm krema malzemesini tencereye alıp karıştırın. Sürekli karıştırarak kremayı pişirin. Ocaktan alıp margarini ilave edin. Kremayı karıştıra karıştıra margarini eritin ve soğumaya bırakın. Yumurtaları ve şekeri bir kaseye alıp iyice çırpın. Margarini, sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu koyup pürüzsüz hale gelene dek çırpın. Küçük bir tepsiye pişirme kağıdı serin. Hamuru tepsiye döküp fırında pişirin. Keki tepsisi içinde soğutun ve ikiye kesin. Kremayı kekin alt parçasısnın üzerine sürün. Üzerine kekin üst parçasını koyun. Pastanın üzerine pudra şekeri eleyin.

Kaynak: Emine Beder


Yorumlar

BAL TATLISI dedi ki…
Alman pastasını hep görürümde hiç denemeye kalkışmadım sanırım denemem gerekşyor tüm tariflerin gibi buda çok güzel görünüyor.
mutfagabuyrun dedi ki…
olsada yesem dedim canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
ilhan dedi ki…
Rengarenk süper görünüyor. Tabii pasta olayı beni aşıyor sadece seyrediyorum. Elinize sağlık.
sarkaç dedi ki…
harika görünüyor, gel beni ye diyor.
ellerinize sağlık