Elmalı Toplar
Elmalı Toplar
1 Paket pötibör bisküvi (35
adet)
4 Küçük elma
1 Kahve fincanından 1 parmak
eksik kuru üzüm
1 Kahve fincanından 1 parmak
eksik yaban mersini
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Yemek kaşığı dolusu kakao
1 Tatlı kaşığı dolusu tarçın
Yapılışı: Elmaları soyun,
temizleyin, yıkayın ve rendeleyin. Şekerle birlikte küçük bir tencereye alın.
Elmalar suyunu salıp, çekene dek pişirin. Üzümleri sıcak suda beklettikten
sonra süzüp yıkayın ve fazla sularını sıkın. Pişmiş elmayı, yaban mersinini,
üzümü, ufalanmış bisküvileri, kakaoyu, tarçını, gerekirse suyu bir kaba alıp
karıştırın. Küçük toplar yapıp, isterseniz üzerlerine fındık batırın.
Yorumlar