Düğün Çorbası
Düğün Çorbası
300gr. Gerdan eti
Çeyrek su bardağı süt
1 Yumurta sarısı
2 Yemek kaşığı un
1 Küçük soğan
1 Küçük havuç
Kırmızı toz biber, tuz
Margarin veya tereyağı
Yapılışı: Soğanı ve havucu temizleyip yıkayın. İri iri
doğradıktan sonra tencereye alın. Eti yeterince suyu ilave edip, et iyice
yumuşayana kadar pişirin. Pişen eti süzüp soğuttuktan sonra küçük küçük
doğrayın. Tencereye unu koyup, et suyunu ekleyin ve pürüzsüz olana kadar
karıştırın. Tuzu katıp 1 taşım kaynatın. Eti ilave ettikten sonra 1 taşım daha
kaynatın. Yumurta sarısıyla sütü iyice çırpın. Yumurtalı karışıma çorbadan
birkaç kepçe koyarak ılıştırın ve çorbaya katıp karıştırın. Çorbayı 1 taşım
kaynattıktan sonra ocaktan alın. Tereyağı veya margarinde kırmızı toz biberi
yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.
Yorumlar