Fırında Peynirli Makarna



250gr. Fırın makarna

1 Küçük kâse peynirli iç (küçük kesilmiş kiraz domates, yeşil biber, maydanoz, pul biber, beyaz peynir)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 Çay bardağı süt

1 Yemek kaşığı un

Tuz, karabiber

Beşamel sosu için:

100gr. Margarin

3 Su bardağı süt

3 Yemek kaşığı un

1 Tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Makarnayı kırmadan haşlayıp süzün. Sütü, unu, yağı bir kapta birlikte çırpın. Makarnayı, sütlü karışımı, peynirli içi, tuzu, karabiberi karıştırın ve yağlanmış tepsiye koyun. Beşamel sosunu, beşamel soslu sebze tarifimdeki gibi pişirip makarnanın üzerine dökün. Makarnayı üzeri kızarana kadar fırında pişirin.

Yorumlar