Patatesli Elde Açma Börek
Patatesli elde açma böreğin tarifini yıllar önce kardeşimin arkadaşının annesinden almıştım. Ben o zamanlarda elde açma böreği denemeye çekinirdim. Sağolsun bu böreği denemem için beni teşvik etti. Elde açma böreği ilk denemek isteyenler için gayet kolay ve lezzetli bir börek.
Hamuru için:
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Harcı için:
4-5 Patates haşlanmış ezilmiş
1 Soğan rendelemiş
Tuz, karabiber, pulbiber
Biraz sıvı yağ
Yufkalara sürmek için:
12 Yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
1,5 Yemek kaşığı yoğurt
Biraz sıvı yağ
Yapılışı: Hamur malzemelerini karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Börek hamurunu 15-20 dakika dinlendirin. Harcı için, biraz sıvı yağda soğanı kavurun. Patatesi, tuzu, baharatları ekleyip kavurun ve soğutun. Hamuru 12 eşit parçaya kesip beze yapın. Bir bezeyi açabildiğiniz kadar ince açın. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürün. Bir ucuna patatesli harçtan koyun. Rulo haline getirip, gül böreği şeklinde sarın ve yağlanmış tepsinin ortasına koyun. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp, rulo haline getirin ve tepsideki böreğin etrafına dolayın. Biraz sıvı yağ ve 1,5 yemek kaşığı yoğurdu karıştırın ve böreğin üzerine sürüp, fırında pişirin.
Hamuru için:
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Harcı için:
4-5 Patates haşlanmış ezilmiş
1 Soğan rendelemiş
Tuz, karabiber, pulbiber
Biraz sıvı yağ
Yufkalara sürmek için:
12 Yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
1,5 Yemek kaşığı yoğurt
Biraz sıvı yağ
Yapılışı: Hamur malzemelerini karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Börek hamurunu 15-20 dakika dinlendirin. Harcı için, biraz sıvı yağda soğanı kavurun. Patatesi, tuzu, baharatları ekleyip kavurun ve soğutun. Hamuru 12 eşit parçaya kesip beze yapın. Bir bezeyi açabildiğiniz kadar ince açın. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürün. Bir ucuna patatesli harçtan koyun. Rulo haline getirip, gül böreği şeklinde sarın ve yağlanmış tepsinin ortasına koyun. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp, rulo haline getirin ve tepsideki böreğin etrafına dolayın. Biraz sıvı yağ ve 1,5 yemek kaşığı yoğurdu karıştırın ve böreğin üzerine sürüp, fırında pişirin.
Yorumlar
Hayirli ramazanlar
Hayirli Ramazanlar..
Sevgilerimle.......
Hayatta dayanamadığım ve yemekten asla bıkmadığım iki şey vardır. Açma börek ve et
günün her saati rahatlıkla yerim bu ikisini
yaptığın börek çok güzel görünüyor bu börekten tadanlar çok şanslı hepsine afiyet olsun
sevgilerimle
patatesli böreğe bayılırım...
Övgü dolu sözleriniz için çok teşekkür ederim Arzu hanım, böreğimi beğenmenize çok sevindim.