Spagettili Patlıcan Rulo




250gr. Spagetti
1-2 Adet patlıcan
1 Soğan küçük küp kesilmiş
4 Domates küçük küp kesilmiş
1 Tatlı kaşığı kuru fesleğen
1Tutam şeker
Karabiber, tuz
Sıvı yağ
Yapılışı: Patlıcanın sap kısımlarını kesin ve uzunlamasına dilimleyin. Limonlu tuzlu suda bir süre bekletip yıkayın. Sıvı yağda patlıcanları hafifçe kızartıp, bir kenarda bekletin. Biraz sıvı yağında soğanı kavurun. Domatesi ekleyip kavurun. Tuzunu, şekerini, baharatlarını ekleyip karıştırın. Domates sosunun yarısını bir kaba alıp, kalan sosa haşladığınız makarnayı karıştırın ( Ben sosu ayırmadım, sosun hepsini makarnaya karıştırdım ). Makarna sosu çekene dek pişirin. Patlıcan dilimlerinin üzerine makarnayı paylaştırıp, rulo şeklinde sarın. Kat yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. 180 Dereceli ısıtılmış fırında 5-10 dak. Pişirin. Servis tabaklarına ayırdığınız sosu paylaştırın. Patlıcan ruloları üzerlerine koyup, sıcak servis yapın.
Vakit Gazetesinden

Yorumlar

makhina dedi ki…
selam arkadaşım çok şık ve leziz bir görüntü makarnayı bu şekilde servis etmek 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi:)ellerine sağlık,hayırlı haftalar dilerim.
akasyakokusu dedi ki…
Merhaba..Spagetti ve patlıcanın müthiş uyumu...Ellerine sağlık olsada şööyyle dolaya dolaya yesem spagettiyi:)))
BoutiqueSeragun dedi ki…
Güezel yorum için teşekür ederim.buradaki yemeklerde çok leziz görünüyor .yine beklerim
nazardeğmesin07 dedi ki…
selam canım bir fırsat bulup arkadaşlarımı ziyarete çıktım sevgilerimi bıraktım http://nazardeymesin07.blogspot.com
Lezzet Gemisi dedi ki…
CANIM, GÜZEL YORUMUN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. TARİFİN HARİKA VE ÇOK DEĞİŞİK. BİR PATLICAN AŞIĞI OLARAK MUTLAKA DENİYCEM. ELLERİNE SAĞLIK. İZNİN OLURSA SENİ ARKADAŞ LİSTEME EKLİYORUM. HAYIRLI GECELER CANIM.
NAZLICA dedi ki…
Armina bu tarifi ilk kez duyuyorum, farklı güzel bir alternatif. Zaten spagetti'nin her türlüsünü çok severim. Ellerine sağlık. Sevgiyle