Vişnenin Faydaları ve Vişneli Pasta
* Vişne idrar söktürür ve vücuda rahatlık verir.
* Ateşi düşürüp susuzluğu gideren vişne suyu, ateşli hastalıklardan sonra kanı temizlemeye de yardımcı olur.
* Vişne vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasını, mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasını sağlar.
* Vişnenin ishal kesici ve idrar söktürücü özelliği vardır.
* Vişne kanser ve kalp hastalıklarının oluşumuna engel oluyor.
* Taze kiraz ve vişne potasyum, C vitamini ve B vitaminleri bakımından zengindir.
* ABD Teksas’ta yapılan bir araştırmaya göre vişne yüksek oranda “melatonin” de içeriyor. Melatonin doğal olarak vücut tarafından da salgılanan, uykuyu düzenleyen ve yaşlanma sürecini zayıflatan bir antioksidandır. Vişne yemek vücutta melatonin seviyesini yükseltiyor.
* Kiraz ve vişnenin diyabet hastalığında şeker seviyesini düşürdüğü, kolon kanserini engellemeye yardımcı olduğu, kas yaralanmalarında ağrıyı azalttığı iddia ediliyor.
* Vişne geleneksel tıp uygulamalarında gut hastalığının önlenmesi için kullanılıyor.
* Vişneye bordo renklerini veren pigment, vücudu hastalıklara karşı koruyor.
* Vişneden en iyi şekilde faydalanmak için çiğ yenilmesi gerekiyor. Konserveler, hazır satılan vişne suları ise tercih edilmemelidir.
* Vişnenin zeka açıcı etkisi vardır.
* Vişne şeker oranı kirazınkinden düşük olduğu için daha az kalori içerir (100 gr. vişne=50 kalori).
* Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir.
* Vişne gülgiller familyasındandır.
* Vişnenin meyvesinde şeker, elma ve limon asidi, A ve C vitamini vardır.
ALINTIDIR
Hamuru için:
3 Kahve fincanı şeker
4 Kahve fincanı+2 silme yemek kaşığı un
4 Yumurta
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
Kreması için:
5 Su bardağı süt
5 Yemek kaşığı un
10 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı margarin
1 Yemek kaşığı kakao
1 Vanilya
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt
Keki ıslatmak için:
1 Su bardağı vişne suyu
Arasına koymak için:
Çekirdekleri çıkarılmış vişne
Üzeri için:
Krem şanti
Vişne
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: 1 Paket krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp, buzdolabında bekletin. Sütü, unu, şekeri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin. Pişen kremanın yarısını başka bir kaba aktarın. Kremanın birine 1 vanilya ve 1 yemek kaşığı margarin koyup, margarin eriyene dek karıştırın ve soğumaya bırakın. Diğer kremaya 1 yemek kaşığı kakao karıştırın ve soğutun. Kakaolu krema iyice soğuyunca içine krem şantinin yarısını karıştırın. Keki için, Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. İçine unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Kek hamurunu tepsiye döküp, fırında pişirin. Kek soğuyunca, keki ikiye kesin. Kekin birini yarım su bardağı vişne suyuyla ıslatın. Üzerine vanilyalı kremasını sürün ve çekirdekleri çıkarılmış vişneleri serpin. İkinci keki de üzerine koyup, kalan vişne suyuyla ıslatın. Üzerini kakaolu kremayla kaplayın ve kalan krem şantiyle, vişnelerle ve hindistan cevizi rendesiyle süsleyin. Bir-kaç saat buzdolabında beklettikten sonra vişneli pastayı servis yapın.
* Ateşi düşürüp susuzluğu gideren vişne suyu, ateşli hastalıklardan sonra kanı temizlemeye de yardımcı olur.
* Vişne vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasını, mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasını sağlar.
* Vişnenin ishal kesici ve idrar söktürücü özelliği vardır.
* Vişne kanser ve kalp hastalıklarının oluşumuna engel oluyor.
* Taze kiraz ve vişne potasyum, C vitamini ve B vitaminleri bakımından zengindir.
* ABD Teksas’ta yapılan bir araştırmaya göre vişne yüksek oranda “melatonin” de içeriyor. Melatonin doğal olarak vücut tarafından da salgılanan, uykuyu düzenleyen ve yaşlanma sürecini zayıflatan bir antioksidandır. Vişne yemek vücutta melatonin seviyesini yükseltiyor.
* Kiraz ve vişnenin diyabet hastalığında şeker seviyesini düşürdüğü, kolon kanserini engellemeye yardımcı olduğu, kas yaralanmalarında ağrıyı azalttığı iddia ediliyor.
* Vişne geleneksel tıp uygulamalarında gut hastalığının önlenmesi için kullanılıyor.
* Vişneye bordo renklerini veren pigment, vücudu hastalıklara karşı koruyor.
* Vişneden en iyi şekilde faydalanmak için çiğ yenilmesi gerekiyor. Konserveler, hazır satılan vişne suları ise tercih edilmemelidir.
* Vişnenin zeka açıcı etkisi vardır.
* Vişne şeker oranı kirazınkinden düşük olduğu için daha az kalori içerir (100 gr. vişne=50 kalori).
* Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir.
* Vişne gülgiller familyasındandır.
* Vişnenin meyvesinde şeker, elma ve limon asidi, A ve C vitamini vardır.
ALINTIDIR
Hamuru için:
3 Kahve fincanı şeker
4 Kahve fincanı+2 silme yemek kaşığı un
4 Yumurta
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
Kreması için:
5 Su bardağı süt
5 Yemek kaşığı un
10 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı margarin
1 Yemek kaşığı kakao
1 Vanilya
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt
Keki ıslatmak için:
1 Su bardağı vişne suyu
Arasına koymak için:
Çekirdekleri çıkarılmış vişne
Üzeri için:
Krem şanti
Vişne
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: 1 Paket krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp, buzdolabında bekletin. Sütü, unu, şekeri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin. Pişen kremanın yarısını başka bir kaba aktarın. Kremanın birine 1 vanilya ve 1 yemek kaşığı margarin koyup, margarin eriyene dek karıştırın ve soğumaya bırakın. Diğer kremaya 1 yemek kaşığı kakao karıştırın ve soğutun. Kakaolu krema iyice soğuyunca içine krem şantinin yarısını karıştırın. Keki için, Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. İçine unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Kek hamurunu tepsiye döküp, fırında pişirin. Kek soğuyunca, keki ikiye kesin. Kekin birini yarım su bardağı vişne suyuyla ıslatın. Üzerine vanilyalı kremasını sürün ve çekirdekleri çıkarılmış vişneleri serpin. İkinci keki de üzerine koyup, kalan vişne suyuyla ıslatın. Üzerini kakaolu kremayla kaplayın ve kalan krem şantiyle, vişnelerle ve hindistan cevizi rendesiyle süsleyin. Bir-kaç saat buzdolabında beklettikten sonra vişneli pastayı servis yapın.
Yorumlar