Çikolata Soslu Islak Kek
4 Yumurta
1,5 Su bardağı şeker
3 Yemek kaşığı kakao
2,5 Su bardağı un
250gr. Margarin eritilmiş
2 Su bardağı süt
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
Üzeri için:
1 Paket çikolata sosu
3,5 Çay bardağı süt
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Yumurtalarla şekeri, şeker eriyene dek iyice çırpın. Kakaoyu ekleyip karıştırın. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırıp buzdolabında bekletin. Kalan karışıma margarini, sütü, unu, kabatma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış unlanmış bir fırın kabına kek hamurunu döküp fırında pişirin. Keki soğutup, ters çevirip çıkarın. Kekin bir-kaç yerinden, bıçakla hafifçe delikler açın. Kek hamurundan ayırdığınız sosu kekin üzerine dökün. Kekin sosu içine çekmesini sağlayın. Çikolata sosunu 3,5 çay bardağı sütle birlikte pişirin ve sıcakken kekin üzerine sürün. Soğuyunca hindistan cevizi rendesiyle süsleyip servis yapın.
1,5 Su bardağı şeker
3 Yemek kaşığı kakao
2,5 Su bardağı un
250gr. Margarin eritilmiş
2 Su bardağı süt
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
Üzeri için:
1 Paket çikolata sosu
3,5 Çay bardağı süt
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Yumurtalarla şekeri, şeker eriyene dek iyice çırpın. Kakaoyu ekleyip karıştırın. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırıp buzdolabında bekletin. Kalan karışıma margarini, sütü, unu, kabatma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış unlanmış bir fırın kabına kek hamurunu döküp fırında pişirin. Keki soğutup, ters çevirip çıkarın. Kekin bir-kaç yerinden, bıçakla hafifçe delikler açın. Kek hamurundan ayırdığınız sosu kekin üzerine dökün. Kekin sosu içine çekmesini sağlayın. Çikolata sosunu 3,5 çay bardağı sütle birlikte pişirin ve sıcakken kekin üzerine sürün. Soğuyunca hindistan cevizi rendesiyle süsleyip servis yapın.
Yorumlar