Cevizli Marmelatlı Kurabiye
Alman tarifi olan cevizli marmelatlı kurabiyeyi dergide resmini görünce denemeye karar verdim. Bir çok kişiye tattırdığım cevizli marmelatlı kurabiyem herkes tarafından çok beğenildi. Aslında kurabiyeye bıçakla yıldız şekli veriliyordu, kurabiye kalıbı kullandım. Ben reçel kullandım, marmelatla görüntüsü daha güzel oluyor. Marmelat veya reçelden hoşlanmayanlar bu kurabiyeyi üzerine bir şey koymadan da yiyebilirler, sadesi de çok güzel oluyor.
150gr. Margarin yumuşatılmış
1,5 Çay bardağı şeker
2 Yumurta sarısı
1 Yumurta
1 Tutam tuz
2,5 Su bardağı un
100gr. Ceviz dövülmüş
Yapılışı: Bütün malzemeleri yoğurun. Hamuru yarım saat veya 1 saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru merdaneyle açın ve yıldız şelindeki kurabiye kalıbıyla yıldız şekilleri kesin. Kurabiyelerin ortalarını parmağınızla hafifçe oyun ve yağlanmış unlanmış bir tepsiye kurabiyeleri dizin. Kurabiyeleri 175 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Soğuyunca kurabiyelerin ortalarına çilek marmeladı koyup, servis yapın.
1,5 Çay bardağı şeker
2 Yumurta sarısı
1 Yumurta
1 Tutam tuz
2,5 Su bardağı un
100gr. Ceviz dövülmüş
Yapılışı: Bütün malzemeleri yoğurun. Hamuru yarım saat veya 1 saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru merdaneyle açın ve yıldız şelindeki kurabiye kalıbıyla yıldız şekilleri kesin. Kurabiyelerin ortalarını parmağınızla hafifçe oyun ve yağlanmış unlanmış bir tepsiye kurabiyeleri dizin. Kurabiyeleri 175 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Soğuyunca kurabiyelerin ortalarına çilek marmeladı koyup, servis yapın.
Yorumlar
öptümmmm